3 простих рецепта приготування брокколі в мультиварці

 

7

Оновлений: Kurzyupa

 

02.07.2014 Час приготування: 40 хв

зберегти Я приготувала) оцінити Роздрукувати

Брокколі – це смачно. Брокколі на пару – це смачно і корисно. А брокколі на пару в мультиварці – це смачно, корисно і так ще і дуже просто! Ділюся цим елементарним рецептом.

 

Як варити брокколі в мультиварці

склад:

  • брокколі – 0,5 кг;
  • вода – 2 л;
  • сіль, приправи – за смаком.

Спосіб приготування:

  • Помийте брокколі, зріжте суцвіття. Якщо вони великі, то розріжте їх навпіл.
  • Налийте в мультиварку воду, запустіть її в основному режимі ( «Варка», «Суп»).
  • Через 10 хвилин опустіть в чашу брокколі, додайте спеції і сіль.
  • Опустіть кришку приладу і продовжите приготування в тому ж режимі протягом 5-10 хвилин в залежності від того, наскільки м’яку хочете отримати капусту.
  • Вимкніть прилад, тут же виловіть суцвіття брокколі шумівкою і опустіть в миску, наповнену холодною водою.

Через хвилину капусту можна відкинутий на друшляк і подати до столу або використовувати для приготування інших страв.

Капуста брокколі з куркою

Мультиварка – незамінний пристрій на кухні. З нею можна не тільки смажити, варити і тушкувати, але ще і готувати на пару. Як приготувати на ній брокколі, опишемо нижче.

 

Необхідні інгредієнти:

  • брокколі – 450 грамів;
  • м’ясо курки – 250 грамів;
  • цибуля – 1 штука;
  • морква – 1 штука;
  • плавлені сирки – 5 штук;
  • вершкове масло – 35 грамів;
  • спеції – за смаком;
  • кедрові горіхи – за смаком;
  • вода – 330 мілілітрів.

Час приготування страви: 40 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 135 ккал.

Як приготувати?

  1. Спочатку беремо брокколі, промиваємо його під водою, солимо і перчимо. Опускаємо капусту в спеціальний контейнер для готування на пару і ставимо його поверх налитої в мікрохвильовку води. Готуємо її протягом п’яти хвилин в спеціальному режимі.
  2. Готуємо м’ясо. Для цього промиваємо його під водою і рубаємо на невеликі шматочки. Відкладаємо в сторону.
  3. Нарізаємо вимитий цибулю з морквою і обсмажуємо в мультиварці або на сковороді з маслом. Додаємо до отриманої суміші м’ясо. Все готуємо 7-10 хвилин. Прибираємо в тарілку.
  4. Розтоплюємо плавлені сирки і додаємо до них горішки. Все перемішуємо.
  5. Сервіруємо блюдо на тарілці. Укладаємо м’ясо разом з капустою. Поливаємо капусту приготовленим сирним соусом з горіхами.

На відео – ще один варіант приготування капусти брокколі з куркою:

Брокколі в мультиварці на пару

Рекомендованные статьи

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *