Чим закушувати шампанське брют, напівсолодке і солодке – покрокові рецепти приготування страв та десертів

Готуючись до прийому гостей, хтось придумує, яке шампанське купити до приготовленого застілля, а хтось, навпаки, які закуски подавати до столу, якщо в шафі чекає той чи інший сорт алкогольного напою.

І ось якщо в першому випадку нам легко допоможуть рекомендації, зазначені на етикетці пляшки (зараз практично кожен виробник подбав про те, щоб ви вибирали правильний напій до риби і м’яса), то в другому рекомендуємо скористатися зібраними нами загальними рекомендаціями. Отже, які страви подати до шампанського?

Чим закушують шампанське з етикету

У кожного любителя ігристого алкогольного напою є свої рецепти страв до святкового столу, серед яких перше місце займають переважно закуски. На жаль, але багато хто навіть шампанське подають з найпростішими в приготуванні стравами, не здатними розкрити вишуканий букет ігристого вина. Щоб насолодитися справді захоплюючим смаком «шипучого» напою, потрібно знати, чим його закушують з етикету. Залежно від виду, шампанське можна подавати до:

 

  • салатів з овочів (свіжих) без додавання майонезу;
  • практично всім видам горіхів;
  • майже до всіх фруктам (крім цитрусових і ананаса): бананів і винограду, гранату, полуниці, груш, персиків;
  • сирам таких сортів як козячий, чеддер, гауда, Едам, бутербродів з ними;
  • риби, морепродуктів (приготованим без використання лимонного соку): креветок, ікрі, крабів, устриць, омарам;
  • легким копченостям, м’яса птиці;
  • маслинами, оливкам;
  • суші (до напівсухому і сухому вину);
  • десертів, що не містить в складі лимон або кави: пудингам, зефіру, морозиву, желе, що не листковим тортам, сухому печінкою або білого шоколаду;
  • качці запеченої з яблуками або без них;
  • вареної птиці або риби (можна запеченої з сиром).

напівсолодке

Цей різновид ігристого вина займає більшу частину від загального обсягу виробництва шампанського в світі. Сьогодні 8 чоловік з 10 віддають перевагу напівсолодкому напою, тому, чим його закушувати, бажано все-таки знати кожному. Тоді як сухий і самий сухий напій не рекомендується закушувати фруктами і десертами, до напівсолодкому такі продукти – ідеальний варіант. Не вважається доречною до напівсолодкому шампанському закуска у вигляді жирного м’яса і майонезного салату, зате цілком підійде ряд іншої їжі:

  • кольорова капуста;
  • спаржа;
  • м’ясо птиці;
  • дичину;
  • фуа Гра;
  • полуниця з вершками;
  • ягідні тістечка;
  • качиний або гусячий паштет.

ягідні тістечка

Рекомендованные статьи

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *