Скільки потрібно варити кролика для дитини і як ще його можна готувати?

Молоді матусі нерідко задаються питанням, як готувати м’ясо для грудничка і скільки його потрібно термічно обробляти. Найбільше запитань викликає приготування кролика. З одного боку, м’ясо у нього м’яке і ніжне, з іншого – не хочеться давати дитині наполовину готовий продукт.

Складність полягає ще й в тому, що, якщо трохи перетримати блюдо, волокна стануть жорсткими, навіть якщо виріб просто варити. Крім цього, від тривалості впливу залежить скільки корисних компонентів залишиться у виробі і в якому вигляді вони потраплять в організм малюка.

Чим цінний кролик

На відміну від птиці і свинини кролятина містить весь набір амінокислот, тому її білок засвоюється повністю. У ній майже вдвічі більше заліза, фосфору і вітаміну В12, ніж в яловичині. Це дуже важливо для розвитку кісткової тканини, запобігання анемії, фізичного виснаження. Триптофан, лізин, метіонін і інші амінокислоти беруть участь у будівництві м’язової, нервової системи, загальному обміні речовин.

 

Магній, калій, мідь і ще ряд мікроелементів забезпечують нормальне ділення клітин, повноцінне засвоєння поживних речовин, регулюють роботу серця та інших внутрішніх органів. Це гіпоалергенний продукт: він не дратує слизових оболонок шлунково-кишкового тракту, не провокує загострень запальних процесів. М’ясо кролика дітям дозволено навіть при непереносимості тваринного білка. Регулярне його вживання допомагає швидко відновлювати сили, зміцнює імунітет, корисно здоровим і ослабленим дітям.

Протипоказанням до кролятині можуть бути лише важкі порушення в роботі печінки, нирок або індивідуальна непереносимість.

скільки варити кролика для дитини

Рекомендованные статьи

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *