Як правильно збити яєчні білки з цукром в густу піну міксером або блендером, без міксера: рекомендації і секрети кулінарів

У даній статті ми поділимося з вами кулінарними хитрощами, як збити яєчні білки з цукром.

Багато жінок люблять готувати і дивувати своїх рідних, близьких і гостей. Не обов’язково потрібен привід, щоб порадувати домочадців смачним безе або бісквітом на яєчних білках. Але не у всіх виходить добре вбити саме білок з цукром. Тому дуже важливо знати, як правильно збити яєчні білки з цукром, щоб вийшла густа піна.

 

Збиті яєчні білки є одним з ключів до успіху в приготуванні деяких пінних тортів, безе і інших видів кондитерських виробів. Навіть паска покривається глазур’ю, основою якої є все ті ж збиті білки з цукровою пудрою. Якщо правильно збити яєчний білок , то він може збільшуватися в 6-8 разів в порівнянні з його початковим обсягом.

В якому посуді краще всього збити яєчні білки для отримання пишної піни?

Якщо ви хочете добре збити яєчні білки, то необхідно врахувати зауваження щодо вибору правильної посуду. Хоча здавалося, що це питання елементарний і навіть не важлива, але тільки не при збиванні білка.

 

  • Найважливіше вимога при збиванні яєчних білків – тримати білок подалі від жиру. Ось чому вам потрібно звернути увагу на той факт, що яєчний жовток не повинен потрапляти до білка. А миска для збивання повинна бути ідеально чистою і без найменшого вмісту жиру або вологи!
  • З цієї причини уникайте пластикових або дерев’яних мисок через їх пористої поверхні, яка притягує жир. На пластиці взагалі є така плівка, що перешкоджає хорошому і пишного збивання яєчної піни.
  • Ніколи не використовуйте алюміній, який вступає в реакцію з яєчним білком, в результаті чого він стає злегка сірим. До речі, насадки міксера або віночок також не повинні бути алюмінієвими! І справа зовсім не в негарному кольорі, але і у шкідливості для організму. Жовток, до речі, також потемніє.
  • Ідеальний посуд – це мідь! Так, мідна ємність рівномірно розподіляє температуру при збиванні і допоможе досягти густих і пишних піків. Причому така піна найкраще буде тримати форму!
  • Підходить також скло, кераміка або нержавіюча сталь. Емальований посуд допустима, але від неї в процесі збивання може відколотися шматочок фарби, що не кращим чином позначиться на білкової маси.
  • Правильно підготуйте посуд! Добре її моєму в теплій воді з сіллю. Потім натираємо оцтом або лимонним соком. Насухо витираєте паперовим рушником або дочекайтеся повного випаровування вологи. Але цей процес довгий.
  • І як маленька порада – не забувайте, що білок збільшиться в об’ємі, тому миска повинна бути круглої і з високими бортиками.

В ідеалі взяти мідну миску

Рекомендованные статьи

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *