Як приготувати ніжну качку в духовці: секрети і рецепти

 

Зміст приховати

Качка в утятніце на плиті рецепт з фото

Інгредієнти:

  • качина тушка – 1-1,5 кг,
  • сіль і мелений чорний перець – за своїм смаком,
  • спеції і приправи для птиці, для овочів – на свій смак,
  • рослинне масло – 3-4 столові ложки,
  • ріпчаста цибулина – 1 штука,
  • морква – 1 штука,
  • свіжі помідори – 4-5 штук,
  • крупа гречана – 2 склянки,
  • вода – 4 склянки.

приготування:

1. Перш за все, підготуйте качину тушку. Якщо птах заморожена – розморозити її поступово. Для початку перекладіть з морозильної камери в холодильну, потім в кімнатні умови. Ретельно огляньте качку, якщо вона недостатньо ощіпана, видаліть пір’ячко і волоски.

Промийте гарненько качину тушку під прохолодною проточною водою, відріжте зайвий жир і порубати на порційні шматочки. Треба сказати, що листопадові качки мають вже досить-таки хороший жирок і я його, наприклад, зрізаю. Для подальшого приготування качки в утятніце, складіть в будь-який посуд шматочки птиці, рясно посипте вашими улюбленими приправами і спеціями, які вважаєте за краще при приготуванні страв з птиці, посоліть, поперчіть. Перемішайте шматочки качки між собою, щоб рівномірно розподілилися всі спеції, посуд накрийте кришкою і дайте м’ясу постояти в такому стані 2-3 години.

 

2. Підготуйте овочі. Очищені і помиті цибулю, моркву, помідори поріжте маленькими кубиками. Якщо ви не любите помідорову шкурку в готовій страві, то очистіть помідори від неї перед нарізкою. Для цього достатньо ошпарити їх окропом, шкурка легко зніметься, а м’якоть залишиться щільною.

Отже, як будемо гасити качку шматочками в утятніце разом з гречкою. Розповідаю по порядку.

 

1. Після 2-3 годин перекладіть шматки качки в утятницу або іншу глибоку товстостінну посудину, додайте олію і обсмажте птицю з усіх боків до золотистого відтінку.

Рекомендованные статьи

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *