Як приготувати різні види локшини будинку: п’ять незвичайних рецептів

 

Зміст приховати

Загальні принципи і правила приготування локшини в домашніх умовах

  1. Так як мука вся різна, клейковина в ній різна, вона може бути сухою або вологою, тому кількість може відрізнятися. Орієнтуйтеся на вказане в списку інгредієнтів кількість, але кладіть її спочатку менше, потім підсипати при вимішування тіста, щоб довести його до потрібної густоти.
  2. Якість готової домашньої пасти залежить від якості тесту. Тому його дуже добре вимішують. Це праця. Але без нього ніяк.
  3. Коли ви працюєте з одним розкатаним шаром, інші потрібно обов’язково накривати, щоб вони не пересихали. Локшина з пересушеного тесту не вийде, вона буде кришитися.
  4. Готову локшину потрібно обов’язково просушити. Сушити її можна природним способом, розклавши на деку, протягом 5-7 годин. Якщо вона потрібна вам швидко, то сушіть в духовці при температурі 50-60 ° С протягом 30-40 хвилин і з відкритими дверцятами.
  5. Зберігати можна в скляній банці з кришкою, що закручується, але так, щоб паста не була в неї набита щільно. Можна використовувати в цих цілях коробку з під сухих сніданків і т.п. Добре просушена може зберігатися кілька місяців. Але зазвичай мало хто готує її в такій кількості.
  6. Варити потрібно протягом 5-10 хвилин, в залежності від її розмірів. У супі – не більше 5 хвилин, але потім треба дати настоятися.
  7. Щоб суп не вийшов каламутним, локшину потрібно зварити окремо до консистенції «аль денте» (на зубок, дещо не доварити) і покласти в суп в готовому вигляді.
  8. Якщо вам потрібен рецепт без яєць, то ви можете просто прибрати їх з усіх запропонованих нами нижче рецептів, замінивши на невелике додаткове кількість води. А щоб готові вироби були красивого жовтого кольору, який зазвичай надають їм яйця, покласти в тісто щіпку куркуми.
  9. Цвітну пасту можна підфарбувати натуральними барвниками. Зелений колір дасть шпинат, червоний – буряк, жовтий – куркума, рожевий – паприка.

класичний рецепт

Домашня локшина хороша вже тим, що вона практично не розварюється і зберігає свій вигляд, навіть якщо суп охолоне і постоїть. Ще один істотний її плюс – це прозорість бульйону, в якому вона відварена. Про те, як правильно замісити тісто на домашню локшину і як зварити з неї хороший і прозорий, як сльоза, суп, ви дізнаєтеся нижче.

Рекомендованные статьи

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *