Як варити варено-морожені креветки королівські в панцирі, з лимоном в мікрохвильовці

Креветки – це один з видів десятиногих мешканців морських глибин. Сьогодні їх більше 2 тисяч видів. Своїми смаковими якостями всі види мало чим відрізняються, головна їхня відмінність – це зовнішній вигляд і розмір.

Зміст приховати

У магазинах представлений широкий вибір охолоджених, заморожених, варено-морожених, очищених або неочищені креветок, але всі вони вимагають додаткової термічної обробки – варіння. М’ясо креветок має найменшу калорійність. На 100 г відвареного продукту припадає 86 Ккал, а ось обсмажені – 240 ккал.

 

Харчова цінність на 100 г продукту:

білки 22 г
жири 1 г
вуглеводи 0
зола 0,9 г
вода 80 г

Креветочні м’ясо дуже ніжне і містить масу корисних речовин. У ньому міститься багато білка, необхідного для будівництва волокон м’язів, а також зміцнення кісткової тканини. У невеликій кількості в них міститься жирів, вуглеводів і ненасичених жирних кислот. А вітамінний комплекс величезний: тіамін, РР, піридоксин, В5 і 12, фолієва кислота.

 

Що стосується мінералів, то в складі членистоногих присутній магній, натрій, кобальт, сірка та інші.

Особливою популярністю у всьому світі користуються креветки 3 видів: королівські, тигрові і північні. Королівські креветки, які виловлюють в морях, мають масивну задню частину, тому відрізняються більш насиченим смаком. Забарвлення у них зеленувата або блакитнувата. Тигрові креветки мають невеликі розміри, темні смужки на панцирі.

Як варити варено-морожені креветки королівські в панцирі, з лимоном в мікрохвильовці

Рекомендованные статьи

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *